Courier Service

Courier Service

Join Us

Merbok Forum

Koleksi Lama

>> Monday, November 9, 2009

Ini lah koleksi yang tinggal sejak saya berhenti seketika main pikat tekukur. Bila lihat dan baca member Merbok Forum rajin menghantar laporan aktiviti memikat mereka, rasa macam nak main pikat semula.
Dianatara eksesori yang saya buat sendiri ialah Racik dan Tali Ulat(tali kaki) semua tu saya berlajar dari member yang kerap pergi mikat dengan saya dulu. Bila sebut pasal kawan mikat ni, kemana pergi mereka ya..lama betul tak jumpa. Harap mereka sihat dan boleh berjumpa semula.


<-- Ini adalah 'Tumang'. Bukan buat sendiri ya..tapi beli. Tak tahu lah sekarang harga berapa. Tapi masih boleh dapat dikedai-kedai burung. Ada dua jenis disini, satu tembaga dan satu lagi gabungan stainless steal dan tembaga.




<-- Ini adalah tali ulat(tali kaki) yang saya buat sendiri. Belajar dari sahabat(Wan). Ramai juga yang menguna tali buatan saya ni dulu. Saya ada trade mark saya sendiri hehehe...




<--Ini adalah racik yang saya buat sendiri. Berlajar dari rakan sepermainan dulu. Dia(Wan) masih lagi aktif mikat. Cuma kami tak dapat nak pergi main pikat sama lagi sebab masing-masing dah tinggal jauh.






<--Cetok(sangkar pikat) ini saya tempah dengan seorang otai(orang lama) dulu. Beliau kalau saya tak silap tinggal di sentul pasar kl. Saya tak pasti dia ada lagi ke tidak sebab tak dapat dikesan dan hubungi. Yang pasti saya dah jumpa tukang buat cetok yang lebih cantek dan kemas. Nanti bila siap saya post gambarnya.

0 comments:

Post a Comment

Forum Community

Merbok Forum

EDISI LAMAN WEB

Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum Bird Forum Bird Forum Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum bakal melahirkan sebuah buku berbentuk E-BOOK tidak lama lagi. Ianya berkaitan Burung Merbok dan Tekukur penuh dengan informasi dan padat dengan tips-tips yang berguna bagi pengemar burung.

FORUM NEWS LETTER

Penyerahan T-Shirt 'Ekslusif' Merbok Forum Edisi Pertama
Penyerahan T-Shirt Merbok Forum T-Shirt Merbok Forum
Edisi ke-2 bakal muncul tidakj lama lagi..!Tempahan kini dibuka.

RANKING / BIRD TOPSITE

TOP SITE Photobucket Bird Top Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site

LINK US (BLOG AND FORUM)

Link Us (opy/paste into your own (website or blog)
Merbok Forum Laman Warisan Laman Warisan

Back to TOP