Courier Service

Courier Service

Join Us

Merbok Forum

Sam Otai Merbok Pikat

>> Monday, August 16, 2010

Otai Merbok...
Kalau nak d hitung kaki pikat tekukur memang ramai boleh kata setiap kampung atau taman mesti ada kaki pikat tekukur tapi kalau nak kira kaki pikat merbok boleh d bilang dgn jari..salah seorang kaki pikat merbok yang baru saya kenal ialah Sam seorang kaki pikat merbok yang dah lama main pikat merbok. Sam sendiri mengakui memang kaki tekukur ramai masa kini. Oleh kerana kaki pikat merbok sedikit, boleh d kira maka pikat merbok pun jadi mahal sehingga mencecah RM1.5K kalah harga pikat tekukur. Bagi saya memang patut pun sebab nak ajar pikat merbok tidak semudah tekukur.
Saya sempat berkunjung ke rumah Sam melihat barisan pelapis pikat merbok beliau..memang saya akui Sam memang layak dipanggil 'Otai'0 comments:

Post a Comment

Forum Community

Merbok Forum

EDISI LAMAN WEB

Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum Bird Forum Bird Forum Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum bakal melahirkan sebuah buku berbentuk E-BOOK tidak lama lagi. Ianya berkaitan Burung Merbok dan Tekukur penuh dengan informasi dan padat dengan tips-tips yang berguna bagi pengemar burung.

FORUM NEWS LETTER

Penyerahan T-Shirt 'Ekslusif' Merbok Forum Edisi Pertama
Penyerahan T-Shirt Merbok Forum T-Shirt Merbok Forum
Edisi ke-2 bakal muncul tidakj lama lagi..!Tempahan kini dibuka.

RANKING / BIRD TOPSITE

TOP SITE Photobucket Bird Top Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site

LINK US (BLOG AND FORUM)

Link Us (opy/paste into your own (website or blog)
Merbok Forum Laman Warisan Laman Warisan

Back to TOP