Courier Service

Courier Service

Join Us

Merbok Forum

SJDB Tapau SJ Bertali Kaki

>> Saturday, August 21, 2010

Seladang Jati Dada Belah Bungkus Seladang Jati...
Laporan Komplot
Lokasi: Tamu Hill
Tarikh: 21 Ogos 2010(Ramadhan)
Ahli Komplot: 3 org
Pikat: Seladang Jati Dada Belah

Sebelum ni saya ada dengar kat Tamu Hill ada pikat Cina Seladang jati terlepas(putus tali) dan dah ramai yang hempit burung ni tapi taknak jatuh. Asik duk melambung sana sini. Hari jumaat member ajak gi hempet burung ni..jadi kami pun turun la bertiga..

Sampai di lokasi lebih kurang jam 9.00am senyap sunyi pagi ni seko pun tak bunyi..saya pun ambil keputusan pacak kat satu pokok angau..rasanya sini sesuai kot..kalau dia nak jatuh..jatuh lah..kalau tak nak pun takpe sebab nak ngajar je....cerita lanjut Merbok Forum

4 comments:

unggas August 21, 2010 at 11:16 PM  

bro..boleh tolong ajar cara buat racik dan juga bahan2nye,,saja nak try...racik ayam dan racik burung..tolong yee.

unggas August 22, 2010 at 8:20 AM  

salam , bro..boleh tak bgtau bahan-bahan buat racik ayam dan racik burung..sj je nak try buat utk pikat ayam dan tekukur saya..tq

unggas August 22, 2010 at 8:23 AM  

salam bro tolong bgtau bahan buat racik ayam dan burung..nak try buat..tq

Zack September 9, 2010 at 11:05 PM  

2 dlm 1 tu bro.......bh dapek tali kaki pun dapek...tahniah

Post a Comment

Forum Community

Merbok Forum

EDISI LAMAN WEB

Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum Bird Forum Bird Forum Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum bakal melahirkan sebuah buku berbentuk E-BOOK tidak lama lagi. Ianya berkaitan Burung Merbok dan Tekukur penuh dengan informasi dan padat dengan tips-tips yang berguna bagi pengemar burung.

FORUM NEWS LETTER

Penyerahan T-Shirt 'Ekslusif' Merbok Forum Edisi Pertama
Penyerahan T-Shirt Merbok Forum T-Shirt Merbok Forum
Edisi ke-2 bakal muncul tidakj lama lagi..!Tempahan kini dibuka.

RANKING / BIRD TOPSITE

TOP SITE Photobucket Bird Top Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site

LINK US (BLOG AND FORUM)

Link Us (opy/paste into your own (website or blog)
Merbok Forum Laman Warisan Laman Warisan

Back to TOP