Courier Service

Courier Service

Join Us

Merbok Forum

SJDB Tapau Selang Kuku

>> Monday, September 6, 2010

Laporan Komplot
Lokasi: Bkt Beruntung
Tarikh: 06 September2010(Ramadhan)
Ahli Komplot: 5 org(BL, Sam Otai Merbok, Wan Ganu, Naza dan Sham
Pikat: Seladang Jati Dada Belah

Tujuan asal nak asak SJDB untuk lebih mantap lagi supaya trip lepas raya nanti lebih memuaskan hati. Hari sabtu saya dah kompom dgn bebudak kat area rumah nak turun melaman kat rasah jaya. Dengar ceter kat situ ada kebun kepunyaan Dato' banyak burung baik2. Kami pun berngkatlah pagi ahad jam 7.00am.

Sampai di rasah, memang riuh sampai tak tahu mana nak pilih. Nun atas satu bukit saya terdengar seko SJ gantung suara kasar. Saya terus ke bukit tu dan angar. 15 min pasang SJDB tak berhenti lambung guk dan menekan. Pap..pap..pap..SJG melambung terus ke angau..5 min berentap anguk angau je..las2 SJG terjun tapi tak landing naik balik terus belah jauh sket..tak tahu kenapa mungkin celir racik kot..1jam SJDB pangil tapi tak nak ngadap lagi dah....


Seterusnya disini http://www.zebradove.clicdev.com

Post a Comment

Forum Community

Merbok Forum

EDISI LAMAN WEB

Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum Bird Forum Bird Forum Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum bakal melahirkan sebuah buku berbentuk E-BOOK tidak lama lagi. Ianya berkaitan Burung Merbok dan Tekukur penuh dengan informasi dan padat dengan tips-tips yang berguna bagi pengemar burung.

FORUM NEWS LETTER

Penyerahan T-Shirt 'Ekslusif' Merbok Forum Edisi Pertama
Penyerahan T-Shirt Merbok Forum T-Shirt Merbok Forum
Edisi ke-2 bakal muncul tidakj lama lagi..!Tempahan kini dibuka.

RANKING / BIRD TOPSITE

TOP SITE Photobucket Bird Top Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site

LINK US (BLOG AND FORUM)

Link Us (opy/paste into your own (website or blog)
Merbok Forum Laman Warisan Laman Warisan

Back to TOP