Courier Service

Courier Service

Join Us

Merbok Forum

Senduduk Merah

>> Friday, April 9, 2010

SENDUDUK MERAH..
Siapa yang tak kenal dengan pokok senduduk kan...! semua kaki pikat mesti kenal. Sewaktu saya mikat tempohari tengah duk nyorok tunggu BH sampai ternampak lak pokok bunga senduduk ni..dalam ati kata lawa plak bunga dia..padahal selalu gak nampak tapi wat tak kisah je..kali ni nampak menarik plak..dulu waktu mula2 berjinak-jinak main jebak batang senduduklah saya cantas buat angau jebak. kalau masa kecik2 suka gak makan buah dia sampai naik lebam bibir warna lebam..balik rumah dah tentu kena sesah dek mak 'kau makan buah tu lagi nanti mabuk baru kau tau" hehehehe...itulah pesan orang tua takut anak dia termakan buah yg memang takleh makan. Apa pun senduduk hidup meliar bagai cendawan penuh dikawsan ladang sawit tak siapa pun peduli. Hanya kalau ada pun orang tanam kat rumah senduduk putih saja.

0 comments:

Post a Comment

Forum Community

Merbok Forum

EDISI LAMAN WEB

Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum Bird Forum Bird Forum Merbok Forum Merbok Forum Merbok Forum bakal melahirkan sebuah buku berbentuk E-BOOK tidak lama lagi. Ianya berkaitan Burung Merbok dan Tekukur penuh dengan informasi dan padat dengan tips-tips yang berguna bagi pengemar burung.

FORUM NEWS LETTER

Penyerahan T-Shirt 'Ekslusif' Merbok Forum Edisi Pertama
Penyerahan T-Shirt Merbok Forum T-Shirt Merbok Forum
Edisi ke-2 bakal muncul tidakj lama lagi..!Tempahan kini dibuka.

RANKING / BIRD TOPSITE

TOP SITE Photobucket Bird Top Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site Bird Site

LINK US (BLOG AND FORUM)

Link Us (opy/paste into your own (website or blog)
Merbok Forum Laman Warisan Laman Warisan

Back to TOP